Pratite kupce

some image

Da li vam se čini da vas nekad neke reklame uhode? Odete na neki sajt da pogledate određeni proizvod, i na svakom sledećem sajtu u poljima gde su reklame, samo se pojavljuje taj proizvod.

Ukoliko jeste, to je primer retargetiranja.

Sigurno vas često dok surfujete vebom, pri ulasku na mnoge stranice pita vaš browser da li dozvoljavate da taj sajt ostavi ’’cookie’’ tj. kolačić. Kolačić je zadužen da prati vaše buduće akcije. Oni se naravno mogu obristati ’’ručno’’, ali oni se svakako posle određenog vremena brišu.

Ti kolačići se koriste kako bi se reklama ’’retargetirala’’ tj. koristi se kako bi reklama opet ciljala vas. To su reklame proizvoda do kojih ste sami došli pretragom. Zato je ovaj alat odličan za reklamiranje. Ukoliko postavite retargeting na vaš sajt, svako ko poseti vaš sajt neko vreme u budućnosti viđaće vaše reklame. Znači reklame nisu našle kupca, nego je kupac našao reklame. Te reklame se mogu postaviti čak i na posebne proizvode i onda se mogu reklamirati ti posebni proizvodi ili srodni proizvodi.

Ukoliko niste primetili ovaj vid reklamiranja, a želite da se upoznate sa njim posetite sajt MASTERCLASS , koji ima agrsevni retargeting. Nekoliko dana nakon konstantno ćete viđati njihove reklame, koje su najviše primetne na Youtube-u.

Pročitajte više o INSTAGRAM MARKETINGU